dissabte, de maig 02, 2009

Viatge a Gal·les (V): Volta per Mwnt


Aquest dia era un dels llarguets de cotxe perquè el nostre objectiu era pujar cap al nord del país, fins a la regió coneguda amb l'evocador nom de Snowdonia, però primer volíem estirar una miqueta les cames i aprofitant un altre resplendent dia i un fulletó sobre rutes a peu que hi havia al B&B vàrem sortir, berenar i motxilla, a fer un camí circular que va de Ferwwig fins a Mwnt i tornar.

Mwnt és un lloc molt bonic de la costa. Hi ha una platja, una muntanyeta i una aïllada capella. El camí, molt agradable, transcorre entre granjes i colines a l'interior i es precipita cap a la mar esdevenint un sender de terra quan ens acostam a Mwnt. El parell d'horetes que ens va dur anar i tornar de Ferwig a Mwnt varen ser les més agradables del dia.

Després partírem cap al nord, aturant a la concorreguda població turística de Aberystwyth. El lloc té una mena de passeig marítim vora la mar on munts de turistes ciculen i menjen gelats. No ens va conquerir aquesta zona molt més humanitzada i amable, i potser menys autèntica. Així que, a banda de aturada tècnica, seguirem cap al nord fins a Harlech.



Hi ha un punt, potser quan passam Machynlleth en que el paisatge canvia de sobte. Aquest seguit de colines, vaguades i acantillats, deixen lloc a un paisatge de muntanya. Tot el que va des d'aquest punt fins a Dolgellau -un poblet molt agradable i animat- són les estribacions d'una de les muntanyes altes de Gal·les: el Cadair Idris. Les muntanyes i els boscs són un canvi brutal del paisatge i l'avantporta de Snowdonia.

Arribàrem al nostre B&B de Harlech a punt per a la posta de sol, així que sense més dilació deixarem les maletes i baixarem fins a la llargíssima platja a disfrutar de la despedida del sol. El nostre B&B de Harlech, la bonica casa victoriana de Pen Y Garth, va resultar un lloc també genial, amb uns hostes molt amables i amb un únic error: no hi ha internet!