divendres, de maig 01, 2009

Viatge a Gal·les (I)

Fa eons que no escric al bloc. Pas de posar-me a cercar els motius, però he tengut una idea que potser fos interessant, escriure sobre el darrer viatge que na Marga i jo hem fet i posar moltes dades pràctiques per si algú s'anima a fer-ho.

Comencem doncs!

Na Marga i jo som molt aficionats a les illes britàniques i, fins ara, no ens han decebut mai. Una regió que no havíem visitat encara era Gal·les, així que ens decidirem per visitar-la.

Vos explic primer el tipus de pla que ens feim: aprendre una mica sobre el país, informar-nos sobre els llocs més interessants a visitar, possible ruta a seguir, etc. En el cas de Gal·les i tenint en compte els dies que teníem (una setmana exacta) era complicat fer el país sencer, ja que es tracta d'un país amb una forma molt allargada i que té coses interessants en els dos extrems (Cardiff és al sud, mentre que a l'extrem nord hi ha l'illa d'Anglesey). Conclusió: Havíem de sacrificar alguna cosa. Sempre ens queda allò de dir, "hi tornarem!".

Més detalls: És frustrant que no vàrem ser capaços de trobar una guia de viatges de Gal·les. Les úniques que trobàvem eren o de Gran Bretanya o Anglaterra i Gal·les, i sempre el capítol dedicat a Gal·les era molt petit... Al final ens haguérem de conformar amb una mini-guia en anglès que vàrem demanar per internet al lloc web http://www.visitwales.com (lloc web que té versió en català!).

Una altra cosa. El nostre rollo en aquesta mena de viatges és llogar cotxe i reservar prèviament l'allotjament (Bed & Breakfast o Guest Houses). Hi ha gent que hi va sense tenir-ho reservat confiant trobar lloc en arribar a la ciutat que sigui. Això té l'avantatge d'oferir-te major llibertat a l'hora d'anar viatjant, però se corr el risc de que costi molt trobar lloc i que es perdi molt de temps en trobar un lloc. Per evitar-ho, noltros preferim tenir-ho tot reservat abans de partir.

Bé doncs al final l'itinerari escollit fou aquest: Palma - Bristol - Cardiff (nit 1) - Swansea - Tenby (nit 2) - St. David's - Cardigan (nit 3) - Harlech (nit 4) - Snowdonia - Rhayader (nit 5) - Brecon (nit 6) - Abergavenny - Bristol (nit 7) - Palma.

Al mapa podeu veure el detall de l'itinerari, fins i tot amb les aturades que vàrem fer pel camí.


Mostra un mapa més gran