dimarts, de gener 31, 2006

Somni #5: Parc sí, asfalt no


poster
Originally uploaded by joanet.
Aquesta nit he tengut un "somnis interruptus" (abans que hi hagi cap mal pensat dir que ha estat interromput pel despertador). No era un somni agradable, tampoc no era un malson, "agre" és la paraula que millor el defineix.

La qüestió és que hi ha una multitud de gent (no cotxes sinó com si fos una concentració) al troç on conflueixen el carrer Balmes amb les vies del tren d'Inca i, en concret, jo estic al davant de la benzinera BP. Aleshores per la nostra dreta apareix flotant un globus aerostàtic que porta inscrit "A les vies del tren Parc Sí, Asfalt No", l'emblema de l'associació pel Parc de les Vies. El globus té un problema perquè comença a caure sobre la gent com desinflant-se. El globus cau sobre la taulada de l'edifici que hi ha a la part esquerra del carrer. Malsortadament al terrat hi ha uns homes amb càmeres de fotos que seguien la concentració i el globus els fa caure cap al carrer. No sé que passa amb ells perquè la gent se'n va cap allà a veure-ho. Mentrestant dos homes que anaven al globus han quedat penjats dels fils del globus i estan trabats als balcons dels pisos de la finca alta que fa cantonada entre Balmes i Eusebi Estada. Estan en perill de caure i em dirigesc cap a l'entrada de la finca per avisar als veïns que els ajudin...

I aquí ha sonat el despertador i s'ha acabat el somni.

Com altres vegades em limit a escriure el que he somiat. Aquesta vegada pareix que se centra en el moviment pel Parc de les Vies. Per si algú no ho sap soc veï de la zona i directament afectat per les obres de soterrament. Fins ara me sentia molt emprenyat per les obres al mateix temps que conscienciat per la necessitat. Darrerament al manco respecten l'inici dels treballs cada dia a les 8,00h, abans hi havia dies que els renous em despertaven molt prest. Record un dia que el moviment de camions em va despertar devers les 5,00 AM!

Ara sembla que també ens ha de preocupar quins possibles perills associats hi ha als treballs de soterrament. Els moviments al Col·legi de Santa Elisabet són preocupants. És impressentable que la primera excusa fos un terratrèmol a Argèlia. Això és enriure's dels veïns i un insult a les nostres persones. Ara que s'han repetit i són més greus ja no han pogut mentir. És impresentable que la nostra seguretat només interessi si pot minvar les opcions electorals dels actuals mandataris, impresentable i indignant.

Per altra part, la meva postura és de recolzar completament les reclamacions de la Plataforma pel Parc de les Vies que, amb un comportament exemplar, estan reivindicant que el consistori de Palma compleixi el que fou una promesa electoral del seu programa: fer un parc central que connecti el Parc de les Estacions amb els parcs de Son Costa i Son Fuster. Tant de bo aconseguim l'objectiu, però crec que la batalla final se lluitarà a finals d'any (i si se retrassen les obres potser que ja dins l'any vinent). M'agradaria pensar que amb paraules, arguments i raons, poguem transformar l'actual projecte de l'Ajuntament que passa per construir una nova avinguda de cotxes d'entrada a Ciutat, un altre carrer Aragó, amb el perill de connectar a mig termini directament amb l'autopista d'Inca i la Via de Cintura. És a dir, una barrera de cotxes molt més molesta del que eren els trens en superfície.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Wep, com va Joanet, no hi sabia res d´aquest blog, ja veig que em tens secrets ;)

Bé, despres de molttes divagacions(crec que s´ escriu aixi) ja tenim la web de Dreamville www.dreamvillerecords.com, bueno a veure si ens veigen al cultura o cualca concert.

Salut!!!

P.d. ole mi catalán coño!!!!

Asterix ha dit...

Ei Carlos!
El teu català és de notable alt, o sigui que ja no tens excusa je je.
M'he passat per la web i carai quina millora!
A veure quan ens trobam per ahí... per cert, no crec que te descobreixi res però conéixes Gigatron?
Je je

Anònim ha dit...

Vamos por partes:

1º Soy vecino de los Hostalets desde que nací. Desde toda la vida he visto accidentes por las vías del tren (recuerdo cuando no había paredes ni puente y cruzábamos las vías). Los niños saltábamos la pared para poner piedrás, y demás objetos en las vías del tren para ver como quedaban aplastados. Y los niños seguían haciéndolo. Ahora ya adulto me doy cuenta del peligro.
Además era un estercolero, la gente llevaba el perro a hacer sus necesidades a las vías, los drogadictos dejaban el material después de pincharse, y la vista gris de la zona de las vías era deprimente.
Además con las últimas reformas de cambio de traviesas de madera a hormigón, TODAS las casas del barrio sufrieron gritas, y muchísimo más importantes que las causadas por la obra actual.

2º El puente.
Jejeje, me hace gracia el tema del puente. Por los clavos de cristo... el puente era el embudo de Palma. Sólo podías cruzar Palma por plaza España y por ese puente. Y como pilles una furgoneta subiendo el puente o un conductor no muy bueno no cabían 2 coches. La cantidad de accidentes que han habido en ese puente... y todavía la gente tiene la vergüenza de pedir que lo repontan.. pero si estaba ruinoso, sucio, descuidado... daba lástima. Dejáis que quiten la fuente de la plaza España y os preocupáis por el peor puente de la isla??
Mejor sería preocuparse por el puente romano de Pollença, digo yo.

3ºComunicación.
Toda la vida diciendo que es una pena que las calles del barrio no tengan salida, que no "crucen" las vías... y ahora que se ofrece esa posibilidad... pues nos están destrozando el barrio.

Señores, un poco de decisión... o blanco o negro, pero no usar nuestro barrio para hacer política. El barrio incrementa su valor gracias al soterrament.

Y el colegio? jijiji, en el año... 82 aproximadamente... nos sacaron del colegio porque se venía abajo. En esas fechas íbamos cada día hasta un colegio de plástico provisional que pusieron en Son Oliva.
Si ahora el colegio tiene problemas, habría que buscar responsabilidades de la empresa que hizo la reforma, porque no la hizo muy bien. Hice Judo en el Sóltano de ese colegio durante 7 años y las vigas estaban igual de destrozadas que ahora, sólo que antes las pintaban cada año y ahora no.

Así que no utilizar a los niños para fines políticos, un poco de decencia.

Un saludo.

Asterix ha dit...

És curiós perquè en bona part estic d'acord amb tu. El soterrament millora les barriades, les comunicacions, la seguretat, etc.

Em sembla que no acabes de tenir clara quina és la postura de la Plataforma, que no és altra que voler fer complir el projecte inicial presentat pel PP a les passades eleccions que només es diferencia de l'actual de la solució en superfície. Tots estam d'acord en el soterrament del tren, i també me pareix una gran idea aprofitar per fer el metro a la UIB, però tu saps el que podríem arribar a guanyar en qualitat de vida si davant les nostres cases ens fessin un parc que arribàs fins a la plaça d'Espanya? Això seria ideal!

Salutacions!