dimecres, de juny 03, 2009

Viatge a Gal·les (i VIII): Retorn a Bristol

Les nostres passes s'encaminen ja cap al final del viatge. En aquesta darrera data visitàrem la zona sud dels Brecon Beacons on trobam l'animada ciutat ramadera de Abergavenny. Es tracta d'una ciutat molt agradable, de petit tamany que té un castell normand del segle XII excessivament fet pols. Hi has de posar molta imaginació per fer-te una idea del que fou d'antuvi!

Respecte la ciutat, com vos deia és petita (com Manacor per exemple) però per la seva ubicació central en una vasta regió ramadera, te un ambient animat i un gran mercat. Al contrari que Rhayader, a Abergavenny han tengut bon gust a l'hora d'arreglar el centre i pots passejar per carrers peatonals plens de comerços i restaurantets. Noltros vàrem dinar asseguts en unes tauletes d'un restaurant al carrer.

Com podeu apreciar en les fotos, les ovelles són el centre d'atenció del poble, fins i tot fan xocolatines en forma de mè.

Abandonarem Abergavenny després de dinar per dirigir-nos ja de tornada a Bristol, a Anglaterra, però abans ens quedava un darrer punt d'interès.

El riu Wye divideix, en aquesta part sud, Gal·les d'Anglaterra. Tota la ribera del riu, a ambdós costats és molt verda, plena de bonics i espessos boscs. Segons vérem, hi ha nombrosos camins senyalitzats per fer excursionisme a peu o en bicicleta per aquesta zona. Al respecte, dir que encara hem d'aprendre molt dels britànics en aquest sentit. Qualsevol indret d'interès natural i paisajístic (i a Mallorca en tenim també molts) està profusament retolat i les facilitats per als que vulguin explorar-los, són totals (mapes, guies i centres de recepció on molt amablement informen de les possibilitats de rutes a fer sovintegen).


Però com anava dient, ens encaminàrem cap al riu Wye per resseguir-lo al sud fins a arribar a l'abadia de Tintern. El llegat medieval de les illes britàniques (i també de la zona oest de França) està farcit de restes de les guerres religioses, i Tintern Abbey són un altre exemple. Ja no ens va sorprendre tant com la primera vegada que passejarem per unes ruïnes d'aquest estil (potser fou a les ruïnes de la Catedral de Sant Andrew's d'Escòcia) però aquests llocs sempre tenen quelcom de màgic. A Tintern s'afegeix el fet que es tracta d'una zona frontenera. De fet, el bosc que veieu al darrera del ventanal de la fotografia és Angleterra, mentre que l'abadia es troba a Gal·les. Al mig, només hi ha el riu Wye.

Finalment abandonàrem Gal·les pel mateix pont pel qual hi havíem accedit i ens n'anàrem cap a Bristol on havíem de fer nit per agafar després un molt matiner vol cap a Palma. No va ser aposta, sinó pura sort, que uns vells amics nostres, els Redlands Palomino Company, tocaven aquella nit a Bristol, i vàrem aprofitar l'oportunitat. Quan els Redlands ens visitaren a Mallorca ja ens varen contar que tenien intenció de mudar-se fora de Londres per poder tenir una vida més "country". I aquesta vida l'han trobada precisament a la terra natal de Hannah Elton-Wall, que és, mira per on, Gal·les. En aquests anys des de 2005, hi ha hagut alguns canvis en la formació dels Redlands, però segueixen al front els entranyables Alex i Hannah. Qualque dia els tornarem tenir per aquí.

I amb això donam per finalitzat el viatge i la nostra crònica. Esper que us sigui amena i, sobretot, útil si planificau visitar aquest petit país.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Ei hola Joan! quan arriben els bishop allen? ja em diras dia i hora. una abraçada! jordi julià